Smak & råvara

Säsong för tryffel

Italiensk tryffel handlas i stort sett hela året med reservation för att det kan vara lite brist vid för kallt väder under januari. Den mest populära karaktäristiska vita tryffeln har säsong från oktober till december. Den största delen av
Italiensk vit tryffel är ursprungligen från Alba i Piemonte varför den många gånger kallas för Albatryffel. Från mitten av januari till slutet av april ersätts den av den mildare vita vårtryffeln.
Den svarta tryffeln är som bäst från november till mars. Svart sommartryffel (maj-december) och svart hösttryffel (oktober-januari)

Tryffel är en svamp som växer under jorden. Det är först när de är mogna som de avger sin karaktäristiska doft för att låta sig spridas av däggdjur som gräver upp dem som föda. Idag används främst tryffelhundar för att lokalisera läckerheterna, de är mer precisa och enklare att jobba med till skilland från tryffelsvin som riskerar att böka upp och förstöra tryffeln

Tryffelprodukter

Rätt ost på brickan under vintermånaderna

Under vintermånaderna kan det vara klokt att låta ostbrickan genomgå lite förändringar och anpassa den till det kallare vädret.

Läs mer

Planera sommarmenyn

Under sommaren är det vanligt att tillgången på många av de populäraste råvarorna minskar. Därför arbetar vi på JHB® med att säkra sommarfavoriterna. Nu är det ett bra läge att planera sommarmenyn och boka upp råvarorna för att få rätt kvalitet till rätt pris.

Läs mer