Olika sorters hummer

Från toppen:

HUMMER NORDAMERIKA
[Homarus americanus]
Amerikansk hummer är oliv- till brunskimrande och stjärtplattorna har en tydligt ljusare färg. Den Växer snabbare än sina europeiska släktingar och skalet är därför lite mjukare. Köttet är väldigt Spänstigt vilket gör den amerikanska hummern god att gratinera eller tillaga.


HUMMER SKANDINAVISK
[Homarus gammarus]
Den skandinaviska hummern är djupt blåsvart i färgen, skalet är hårt och köttet är mjällt och fintrådigt med en frisk smak. Den lever längs den svenska, norska och danska kusten. Smaken kan skilja sig något beroende på att havsbotten och därmed födan skiljer sig något mellan våra länder

HUMMER FRANKRIKE
[Homarus gammarus]
Den franska hummern känns igen på sin vackert blåskimrande stjärt. Den tillhör samma art som sin skandinaviska kusin och växer förhållandevis långsamt vilket ger ett hårt och kraftigt skal. Köttet är fintrådigt och smakrikt

kÖP HUMMER