Kaviar som den smakade förr

Hos Anna Dutch i Eindhoven, Nederländerna har man en tydlig vision med sin kaviar – nämligen att den ska smaka som kaviar gjorde förr, på den
iden då den producerades av vild stör. Detta görs med god djurvälfärd och minsta möjliga
miljöpåverkan, odlingen är certifierad av F.O.S. och uppfyller WWF:s kriterier för grönt ljus.

På odlingen föds fisken upp med naturlig diet
bestående av råa räkor och sill från kalla Nordsjön och lokala musslor från Nederländerna. För att stimulera fiskarnas aktivitet får de dessutom levande foder, det innebär att de håller sig friska och starka när de rör sig betydligt mer.

STÖRKAVIAR BAERII CLASSIC

Kaviar av den siberiska stören Acipenser Baerii som har sitt ursprung i Sibiriens floder och sjöar, de fasta äggen är runt 2,8 mm stora och är svarta till Platina i färgen, en delikat smak av färsk hasselnöt, levereras i en vacker glasburk för en snygg servering, odlad, Nederländerna

BAERII, är den stör som växer snabbast och kan ge en kaviar av god kvalitet efter ungefär fyra till sex år. Det är en sötvattenfisk som har sitt ursprung i Sibiriens floder och sjöar.

Köp

STÖRKAVIAR OSCIETRA

Kaviar Oscietra från den ryska stören Acipenser
Gueldenstaedtii, producerad med endast 3,1 %
havssalt, äggen är fasta med platina-färgade kaviarpärlor som ger en delikat smak av torkad
hasselnöt och ett avslut av brynt mineralrikt smör, storleken på äggen är runt 3 mm, levereras i en vacker glasburk perfekt för en snygg servering, odlad, Nederländerna.

OSCIETRA tar lång tid på sig och hinner bli hela 12 år och nå en vikt mellan 40–50 kilo före man får tillgång till den fina kaviaren. Färgkombinationen på äggen är från smaragdgrön, guldfärgad till platina. Fisken härstammar från Kaspiska havet.

Köp