Skånsk Söderslättsanka

Söderslättsankan föds upp på Häckberga i Skåne, vackert beläget på de vidsträckta vidderna mellan Malmö och Ystad. Vi träffade Daniel Sernert som tillsammans med sin bror Oskar har bedrivit uppfödning och produktion av pekinganka här sedan 2012. Pekingankan är den vanligaste ankan när det kommer till livsmedelsproduktion, den känns igen på sin vita färg med gul näbb och gula fötter.

Ankorna strövar fritt på halmbäddar i rymliga stallar med tillgång till foder och utevistelse under större delen av året. Ankorna växer till sig långsamt och blir 14-16 veckor gamla. Bröderna Sernert har hand om hela processen, från släckning till slakt som sker på ett eget gårdsslakteri bara några kilometer från uppfödningen.

Fåglarna får ett väl sammansatt och noga utprovat vegetabiliskt foder som till största delen består av vete men även sojamjöl, rapsmjöl, aminosyror och vitaminer. Fodret är fritt från antibiotika, koccidiostatika och hormoner.

Köp Söderslättsanka