Vår värld

Säsong för tryffel

Italiensk tryffel handlas i stort sett hela året med reservation för att det kan vara lite brist vid för kallt väder under januari. Den mest populära karaktäristiska vita tryffeln har säsong från oktober till december. Den största delen av Italiensk vit tryffel är ursprungligen från Alba i Piemonte varför den många gånger kallas för Albatryffel. Från mitten av januari till slutet av april ersätts den av den mildare vita vårtryffeln.
Den svarta tryffeln är som bäst från november till mars. Svart sommartryffel (maj-december) och svart hösttryffel (oktober-januari)

Köp tryffel

Lubb- bra att ha koll på

Vi tycker det är dags att berätta mer om Lubb. Med sitt fasta, vita kött och milda smak är lubben ett utmärkt alternativ till fiskar som torsk och kolja. Smaken är fyllig med en lätt subtil sötma. Köttet har en fin och fast textur även efter tillagning.

Läs mer

Inspiration efter säsong

Vi vill dela med oss av vår värld – berätta om nyheter, inspirera till att tänka hållbart och handla efter säsong och tillgång. Kanske hittar du något som du inte visste att vi hade

Läs mer (pdf)

Norska havskräftor på 200 meters djup

Utanför ön Fröya vid Tröndelagskusten fiskas
havskräftorna varsamt med tinor på djupa vatten.
Längs med kusten utanför Trondheim ligger öarna Hitra och Fröya, fisket i dessa vatten är
sedan länge uppskattat för sin goda tillgång och höga kvalitet.

Läs mer

Renar från Norrbottens fjälltrakter

Norrbotten är speciellt känt för sina stora renbetesområden - här bedriver många samebyar renskötsel som en viktig dels av sin försörjning och kultur.

Läs mer

Kalixlöjrom i tre varianter

Fisket av kalixrom är förenat med tradition och en stor portion hantverk. Vi arbetar tillsammans med tre leverantörer som alla har riktigt fin rom, men som också kan skilja sig något åt i karaktär.

Läs mer