

Inspiration efter säsong
Vi vill dela med oss av vår värld – berätta om nyheter, inspirera till att tänka hållbart och handla efter säsong och tillgång. Kanske hittar du något som du inte visste att vi hade
Läs mer (pdf)
Kanin- magert och mört kött
I södra Europa och länder som Frankrike, Italien och Spanien tillhör kanin en naturlig del i matkulturen. En av de mest populära rätterna är ”Lapin à la moutarde” – en fransk klassiker där kanin tillagas i en krämig senapssås med vitt vin, grädde och örter.
Kaninkött är magert och proteinrikt, en fin och mild smak som påminner om en blandning av kyckling och vilt. Perfekt för långsam tillagning i grytor, confitering eller sous vide. Kanin tar upp smaker väldigt bra och passar utmärkt tillsammans med vitlök, senap, vin, timjan och rosmarin.

Iberico
Svart Ibericogris, känd för sin färg och sitt möra kött. Den lever främst i de sydvästra och södra delarna av Spanien. Iberico Cebo och Bellota är två kvalitetsklasser där den största skillnaden är kvaliteten på grisarnas foder och bete, vilket påverkar smak, mörhet och fetthalt.
Bellotagrisen strövar fritt under ekarna och den naturliga födan består av gräs, örter ekollon och rötter. Iberico Cebo får en blandning av spannmål och en avslutande kost av ekollon

Svensk fjällröding från Lappland
Röding har länge varit populär både på restaurang och i butik, mycket tack vare sitt fina, milda kött och smörig konsistens. Den är lätt att variera i tillagning och passar dessutom bra med våra nordiska smaker.
Läs mer