Vår värld

Inspiration efter säsong

Vi vill dela med oss av vår värld – berätta om nyheter, inspirera till att tänka hållbart och handla efter säsong och tillgång. Kanske hittar du något som du inte visste att vi hade

Läs mer (pdf)

Iberico lagarto

Lagarto är en tunn och långsmal detalj som styckas ut mellan skuldra och rygg på Ibericogrisen. Förr togs de ofta om hand av slaktaren själv, men under senare tid har den vuxit sig mycket populär för sin smak och mörhet.

Läs mer

Söderslättsanka från Skåne

Söderslättsankan föds upp på Häckberga i Skåne, vackert beläget på de vidsträckta vidderna mellan Malmö och Ystad. Vi träffade Daniel Sernert som tillsammans med sin bror Oskar har bedrivit uppfödning och produktion av pekinganka här sedan 2012. Pekingankan är den vanligaste ankan när det kommer till livsmedelsproduktion, den känns igen på sin vita färg med gul näbb och gula fötter.

Läs mer