Hållbar exotisk fisk

Två populära exotiska fiskar som sätter guldkant på menyn, hållbart odlade enligt ASC. Hamachi och Hiramasa är båda guldstjärtfiskar, men de skiljer sig något åt i smak och textur. Hamachi har en mildare smak och en något fetare textur jämfört med Hiramasa. Utöver sushi och sashimi passar de också utmärkt att halstra snabbt eller
marinera och grilla

HAMACHI är populär för sin höga fetthalt, fasta kött och chiai (det djupröda köttet längs ryggraden). Vår fisk är hållbart odlad hos en av japans mest erkända producenter, Kurose Suisan. Fisken föds upp i havsbaserade kassar, något som utmärker processen är noggrannheten då man selekterar ut fisken för nästkommande generation.

HIRAMASA är måttligt fet, distinkt smak med en mild sötma och tydlig textur. Vår Hiramasa eller Seriola som den även kallas odlas i Spencerbukten på Australiens sydkust. Eftersom bukten inte omges av jordbruksmark eller floder som rinner ut får fisken växa sig stark i det friska, rena och klara vattnet som förs in från Södra oceanen. Det leder till hållbar odling i den orörda, fridfulla omgivningen.

Hamachi och Hiramasa