Odlad torsk - Hög kvalitet och stabil tillgång!

Torsken tillhör en av våra mest populära matfiskar och har etablerat sig som men självklarhet på både finkrogar och i hemmakök. För att tillmötesgå efterfrågan på färsk och god torsk hela året om och bevara den naturliga populationen har odlad torsk blivit mer populär. Med odlad torsk får du både hög och jämn kvalitet tillsammans med ett stabilt pris.

Ode är företaget

Till skillnad från andra företag har de kontroll över hela kedjan från äggkläckningen på sin anläggning utanför Trondheim till färdigförpackade färska premiumfiléer med
sashimikvalitet. Fisken växer först till sig på landbaserade odlingar och efter omkring 9 till 12 månader placeras de ut till havs. Odlingarna sträcker sig djupt ner i kallt och strömt vatten där temperaturen är mer konstant vilket bidrar till jämnare tillväxt och med mindre alger och bakterier som följd. Här lever torsken ytterligare 16 till 18 månader till de når en vikt mellan 3 och 5kilo. Något som får torsken från Ode att sticka ut är den varsamma hanteringen, från att fisken tas in i anläggningen tar det aldrig längre tid än 2 timmar före den är färdigfiléad och paketerad. Allt sker med stor noggrannhet och temperaturkontroll, processen kallas Pre-rigor och betyder ordagrant före likstelhet. Resultatet är en premiumtorsk med jämn och hög kvalitet
och upp till 17 dagars hållbarhet som följd.