Juvelen från medelhavet

Vi befinner oss på Spaniens ostkust, L’Amatla de Mar och hos företaget Balfegó som anses ha den bästa blåfenade tonfisken.

Fisket till havs sker under perioden maj till juni, därefter lever fisken i de kustnära odlingsanläggningarna cirka 5 kilometer
från L’Amatla de Mar. Här har man full kontroll på fiskarna och kan sälja färsk tonfisk hela året om. Under sin tid i odlingsanläggningarna matas tonfisken uteslutande med fisk den hade ätit i sin naturliga miljö.

Blåfenad Tonfisk Balfegó

Man använder sig av den japanska metoden Ikejime, som anses vara bland de mest humana sätten att avliva fisk på. Den bibehåller också kvaliteten på köttet
då avlivningen sker direkt och i en stressfri miljö. Balfégo är ensamma om att mäta
andelen fett i varje fisk och kan på så sätt kan tillgodose varje kunds specifika önskemål.
Alla stadier och aktiviteter såsom utvinningsfiske, utfodring och miljöövervakning kontrolleras fortlöpande.
Tonfisken har ICCAT och AENOR certifiering för miljömässigt och hållbart fiske.