Iberico lagarto

Alla förutsättningar att bli en succé på höstmenyn. Lagarto är en tunn och långsmal
detalj som styckas ut mellan skuldra och rygg på Ibericogrisen. Förr togs de ofta om hand av slaktaren själv, men under senare tid har den vuxit sig mycket populär för sin smak och mörhet.
Namnet lagarto betyder ordagrant ödla på spanska och har fått ge namn till de smakrika
köttstrimlorna. Det bästa sättet att tillaga din
Iberico Lagarto är att ge den en hård stekyta och en lätt rosa

Tillagningstips!

På grillen:
Grilla den hårt och låt den vila en stund. Tillaga gärna neutralt och avsluta med peppar och rikligt med salt. Fettet binder ihop köttet och bidrar till en både saftig och mör köttbit.

På stekbordet:
Eftersom den är ganska fet behövs inget tillsatt fett vid stekning. Använd en het panna och låt gärna fettet karamelisera sig och binda upp köttet.

SPETT - Skär den i bitar om tre centimeter och trä på spett

TACO - Tunt skuren i en taco BOWL Använd som topping i en bowl

RAGU - Grilla den hel, skär upp efter tillagning och vänd dem snabbt i en smakrik ragu

LAGARTO styckas ut från grisens skuldra och rygg. En lång tunn detalj med mycket insprängt fett.

Köp