Korvens dag 12 mars

Korv från Johan i hallen & Bergfalk

Alla korvar från Johan i Hallen & Bergfalk härstammar från 1916 års grundrecept, och tillverkas på samma sätt nu som då med kött och kryddor. Det tillsätts inga konstiga bindemedel, rök-essencer eller onödiga tillsatser. Vissa av korvarna röks med al- och bokspån för att tillsätta en lätt rund röksmak, och alla korvar har det där perfekta ”knäcket” när man biter av.
Goda korvar helt enkelt, skapade med hantverk och omtanke!

En favorit med recept från 1916

KLASSISK WIENERKORV – 1916
På Johan i Hallen & Bergfalk använder vi samma recept sedan 1916 – klassiska kryddor som ingefära, muskot och vitpeppar. Kötthalt på över 70% med finmald nöt och fläsk. Korven stoppar vi i fårtarm för det rätta knäppet och sedan låter vi den rökas på klassiskt vis med alspån.

Mer om Wienerkorv
Under början av 1800-talet fick vi in nya kryddor till Europa, såsom muskot, ingefära och olika typer av peppar. I samband med det började vi också experimentera med nya smaksättningar i bakning och matlagning. Mannen bakom Wienerkorven heter Johann Georg Lahner som genomgick sin slaktarutbildning i Frankfurt och sedan flyttade till Wien. Han själv namngav korven efter sin lärostad – Frankfurter, men när den spreds över världen blev den mer känd som Wiener würsten.

Tilbehör till korven?