Vår Värld

Inspiration efter säsong

Vi vill dela med oss av vår värld – berätta om nyheter, inspirera till att tänka hållbart och handla efter säsong och tillgång. Kanske hittar du något som du inte visste att vi hade

Läs mer (pdf)

De goda räkorna från Strannefjord

På Björkö utanför Göteborg träffade vi gänget på GG892 Strannefjord. Båten som gjort sig känd för att leverera riktigt fina räkor.

Läs mer

Säsong för Skrei

När Skreifisket är som störst under februari och mars är tillgången extra god på udda detaljer som torsken har att erbjuda. Rom, kind, tunga, lever och mjölke används såväl på traditionella restauranger som i det asiatiska köket

Läs mer

Så får du den färskaste fisken

På västkusten är man van att hålla menyn öppen för det som havet har att ge den dagen. Det gör att man kan servera riktigt färsk sjömat och många gånger får en härlig variation på menyn. Vi på Johan i Hallen & Bergfalk ger er möjligheten att fånga in det bästa från auktionen oavsett var i landet ni finns.

Tala med din säljare, tillsammans kommer ni överens om ert behov, mängd, kvalitet, leverans och inom vilken prisbild. När auktionen är avslutad står ni bland de första i ledet och får det bästa havet har att ge den dagen.

Auktionsfavoriter

Nytt varumärke!

Våra förädlade charkvaror som bland annat korv och sous vide har sålts vidare som Johan i
Hallen. För att minska risken att blanda ihop det med vårt huvudvarumärke Johan i Hallen & Bergfalk och låta det stå mer för sig själv, uppdaterar vi det nu till Johans – Hantverk, smak & tradition.
Förändringen kommer att ske med start under februari.

Läs mer

Dags att servera Svensk störkaviar

Vi på Johan i Hallen & Bergfalk kan nu presentera Svensk Stör, en störodling som producerar kaviar i Nyköping, söder om Stockholm. Fiskarna föds upp i bassänger på land enligt RAS-teknik, med rent klart vatten, odlingen sker helt utan utsläpp, vattnet cirkulerar och återanvänds med hjälp av biofilter och slutrengöring med ozon. Merparten av fisken mjölkas på sin rom och får simma
vidare till skillnad från många andra producenter som slaktar fisken.

Först ut är den Svenskproducerade sibiriska stören (Baerii). Störkornen har en magisk smak och tack vare den
silkeslena konsistensen smälter de bokstavligen i munnen. Äggen är fasta och i färgen svarta till platina med delikat smak av färsk hasselnöt.