Dags att planera sommarmenyn

Under sommaren är det vanligt att tillgången på många av de populäraste råvarorna minskar. Därför arbetar vi på JHB® med att säkra sommarfavoriterna. Nu är det ett bra läge att planera sommarmenyn och boka upp råvarorna för att få rätt kvalitet till rätt pris.

KÖTT

Under sommaren är det ökad efterfrågan på ädlare detaljer som entrecote, biff och filé. En stor
anledning till det är att vi i Sverige tillsammans med övriga Europa gärna lägger mer kött på grillen.
Samtidigt låter våra bönder ofta djuren gå ute under sommaren för att beta grönt friskt gräs.
Tillgången på importerat kött från bland annat Uruguay, Argentina, Kanada, Irland och övriga Europa är mer stabil. Den stora efterfrågan på ädlare detaljer bidrar till att många mindre ädla detaljer blir mer prisvärda. Tala med oss så
berättar vi mer.

Det rika sortimentet av fågel, som svensk gårdskyckling eller en fransk vårkyckling, passar bra in till sommaren eftersom de i regel har en jämn och god tillgång.

SKALDJUR

De flesta känner till att skaldjur ska ätas under de månader som innehåller bokstaven ”r”. Trots
det, älskar våra sommarfirande svenskar och tillresta turister sina havskräftor, musslor och färska räkor.
Varma vatten i kombination med ökad efterfrågan och fiskare på semester gör att tillgången minskar. För att komma runt detta kan det vara bra att tillfälligt ersätta med frysta alternativ som vi på JHB® handlar in under säsong.
Havskräftor är ett bra exempel där efterfrågan växer och tillgången sjunker under sommaren.
Här finns möjligheter att välja ett säkrare kort med fryst.

Fisk

För fisk är bästa regeln att tänka säsong, det finns mycket gott att välja bland under sommaren,
makrillen är nu som bäst och plattfisk som rödspätta är bra alternativ.

Fiskar att planera med:
• Havskatt
• Makrill
• Kummel
• Rödspätta
• Tonfisk
• Hamachi
• Medelhavsfisk
Även hälleflundran är sedd som en bra fisk över sommaren och många odlade fiskar som piggvar
och röding har god tillgån