
Svensk hummer
Den skandinaviska hummern är djupt blåsvart i färgen, skalet är hårt och köttet är mjällt och fintrådigt med en frisk smak. Den lever längs den svenska, norska och danska kusten. Smaken kan skilja sig något beroende på att havsbotten och därmed födan skiljer sig något mellan våra länder.
Från vänster på bilden: Frankrike, Skandinavisk, Kanada.

Störkaviar Osetra Gold Anna dutch
Kaviar Osetra från den ryska stören Acipenser Gueldenstaedtii. Producerad med endast 3,1 % havssalt.
Osetra är Anna Dutch mest exklusiva kaviar och har sitt ursprung i kaspiska havet. Äggen är fasta med platina-färgade kaviarpärlor som ger en delikat smak av torkad hasselnöt och ett avslut av brynt mineralrikt smör.
Storleken på äggen är runt 3 mm.

Löjrom Kalix
Fiskas endast under 5 veckor varje höst och är den finaste svenska löjrommen som går att få tag på. Kan serveras till de flesta tillfällen. Som tilltugg, förrätt eller varför inte som egen anrättning med goda tillbehör.
Kalixrom har skyddad ursprungsbeteckning. Fisket sker sig från Torne älvs utlopp i norr till Åbyälvens utlopp i söder och högst fyra mil ut från kusten. Siklöjan fiskas med trål under en begränsad tid på hösten. Hantverket att utvinna löjrommen och att det sker snart efter fångst har en stor del i den delikata smaken.