Svensk fjällröding från Lappland

Röding har länge varit populär både på restaurang och i butik, mycket tack vare sitt fina, milda kött och smörig konsistens. Den är lätt att variera i tillagning och passar dessutom bra med våra nordiska smaker. Då kan det kännas extra kul att ge rödingen på menyn eller i butiken en historia. Vår svenska fjällröding odlas i klara och kalla älvar och fjällsjöar belägna i Malgomaj, Slussfors, Gallejaur och Umgransele. Företaget bakom heter Umlax och de sköter hela kedjan från ägg till färdig fisk.

I många fall utgör fiskodling en känslig del i kretsloppet, men i detta fall hjälper fisken till att återställa fosforbalansen i sjöarna som minskat på grund av vattenkraftens reglering. Fjällrödingen kommer hel till JHB varje vecka. Den finns i två storlekar, 500-800 gram som skärs till portionsfiléer samt större fiskar på över 800 gram.

Röding i sortimentet